Bjud på en riktig fest

Så var det dags igen. Ännu ett år, ännu en födelsedag. Hur kan tiden gå så fort? Dagarna bara rinner förbi, och plötsligt har man blivit äldre. Frågan är hur gammal man har hunnit bli när man slutat att räkna sin egen födelsedag – och bara tänker på sitt barns? Det är nämligen så att alla tillslut hamnar där, alla försvinner in i världen där ens barn är prio ett. Och när man sitter där och funderar över födelsedagar, och att tiden går försvinnande snabbt. Då är det inte en själv man tänker på, utan man tänker på sitt barn. Och det faktum att hon eller han blivit ännu ett år äldre, och att man återigen ska anordna ett storslaget födelsedagskalas. Frågan är bara, vad blir det i år?

Biokalas

Det är längesen nu födelsedagar handlade om lite tårta och en lek. Numera är det viktigt att barnen verkligen får en upplevelse, och en födelsedagsfest som vännerna för alltid kommer att komma ihåg. Eftersom det är här en biosida har vi fantastisk idé vad gäller födelsedagsfirande, om ens barn är mellan 5-10 år. Varför inte ha en biofest, eller kanske ska man kalla det filmfest? Ditt barn och hens vänner kommer att älska det. Så hur gör man? Här är några tips:

  • Börja med att välja ut en riktigt bra barnfilm. Det kan ju vara så att någon ha sett just den filmen, men det får man bara acceptera. Man kan ju inte göra alla nöjda. En populär film som rullar just nu är Alfons och pappa Åberg. Den är mycket omtyckt och passar barn upp till 10 år.
  • Försök skoja till det lite extra. Varför inte ha någon som är utklädd till Alfons? Eller kanske ha en påse på ett snöre som representerar ”Molgan”. Eller om man har någon utklädd till Morgan, så låtsas alla vuxna att de inte ser honom. Vilken succé! Det handlar bara om att låta tankarna flyga in i kreativiten.
  • Även fast det inte är ett riktigt kalas, kan det ju se ut som det. Fyll biosalongen med massor av ballonger, barnen kommer älska det. Kanske ha några riktigt stora ballonger också? Kanske fyllda med helium och i form av Alfons och hans vänner?
  • Köp fika; saft, bullar, popcorn och så vidare och servera. En tårta får ju inte heller glömma, och varför inte en tårta formad som just… Alfons?
  • Glöm inte heller att köpa andra kalas tillbehör så som serpentiner, partyhattar och roliga servetter. Allt sådant kan du hitta på partytajm.se.

Sist men inte minst är det viktigt att själv ha ett gott humör, och väldigt mycket tålamod. Det är jobbigt att vara ansvarig för ett kalas och det är ingen som förväntar sig att du ska kunna hantera det utan minst ett sammanbrott. Men trots att det kommer att vara jobbigt, är det bar att försöka vara öppen till kalaset. Det ska ju faktiskt vara roligt att fira sina barn, och man får en möjlighet att hänga med barnens vänners föräldrar.