En biohöst väntar

Vad väntar egentligen för häftigt på bioduken till hösten? Skilsmässokomedier på svenskt håll, men även tidsresor massor av barnfilmer samt en hel del Robert Gustafsson.

 

teater-maskI Aftonbladet kan en läsa om några av de 20-tal filmer och dokumentärer som har premiär under hösten fram till julen. Några av de som säkert många ser framemot att se är bland annat ”Den allvarsamma leken” regisserad av Pernilla August, efter den klassiska boken av Hjalmar Söderberg, om Lydia och Arvid i Stockholm på tidigt 1900-tal. Andra filmer att se framemot är de animerade som kommer framåt juletid, en av dessa är bland annat ”Bamse och häxans dotter”, en långfilm för hela familjen, för Bamse har funnits med i flera generationer nu och är en älskad björn hos såväl stora som små. Men kanske lite mer hos barn, givetvis.

Mycket animerat på bio

En film som även den är animerad men kanske inte riktigt härligt nyskapande, är den som recenserats i Sydsvenskan nyligen. Filmen heter ”Husdjurens hemliga liv” och är regisserad av Yarrow Cheney och Chris Renaud med svenska röster av bland andra Erik Haag samt Fredde Granberg. Spelfilmen handlar om ett gäng husdjur på vift i det stora äpplet, New York. Budskapet i filmen är att djuren är ensamma hemma mycket, en tid då en massa spännande saker händer. Tyvärr är det dock så att många djur lämnas ensamma hemma i verkligheten, och lider fruktansvärt av det. Det är såklart inte okej att lämna djur ensamma flera timmar varje dag, i alla fall inte i filmens värld.

Intresset för animationer växer onekligen, inte konstigt eftersom det går att skapa fantastiska filmer och världar med hjälp av olika tekniker, som inte var möjligt för bara några år sedan, i alla fall inte alls på samma sätt som det är i dag. Även i reklamer är det mycket vanligt med just animation, men gör inte detta själv om du inte är riktigt säker på vad du gör, lämna över det till ett proffs i stället. Googla till exempel ”Produktionsbolag i Stockholm” för att hitta rätt.