Häxor, medium och spådamer

Nya serier med häxor och fortsatt stort intresse för det övernaturliga, det andliga och ockulta präglar hösten.  

Det finns ett stort intresse för nyandlighet, för det ockulta och det andliga i Sverige. Nu har en ny version av Sabrina tonårshäxan börjat sändas på Netflix, många tittar även på Det Okända samt vill bli spådda i tarotkort och prata med medium. Har du frågor om din framtid du vill ställa kan du göra det till en spådam eller sierska via ett telefonsamtal.

Häxor och besvärjelser på TV

I Sveriges Radio beskrivs den nya serien om tonårshäxan Sabrina som en mysrysare att njuta av under sen höst. Den som såg sitcom-serien på 90-talet vet att stämningen var en helt annan och de två serierna ska nog egentligen inte jämföras med varandra. Den nya serien som går att se på Netflix i sin helhet är en mörk och rätt så makaber historia där Kiernan Shipka spelar Sabrina Spellman. Hon är till hälften odödlig häxa och till hälften en dödlig människa och förväntas av häxorna i sin community att genomgå ett mörkt dop som gör att hon skriver över sin själ till djävulen. Det är förvecklingar, läskiga vändningar, blod och död. Mer om den nya serien och en längre recension av det hela går att läsa här i en artikel i Aftonbladet.

Tala med ett medium och spå i tarotkort

I Svenska Dagbladet går det att läsa om hur det finns flera sätt att bli häxa på. Kanske vill du lära dig tarot eller spå i kort och sump? Även kristallkulor, runor och pendel används på denna front. Om du vill tala med ett medium så talar du med en person som säger sig ha kontakt med andevärlden. Här är det viktigt att ta hänsyn till omdömen från tidigare klienter, som kan vittna om mediets sociala kompetens och kvaliteten på kommunikationen till och från andevärlden.

Mediet Benny Rosenqvist som är känd från TV ger några tips när det kommer till ett möte med ett medium. Han råder dig att skriva ned egna frågor och anteckna vad som sägs, för att efter en tid stämma av om det slagit in. Men förvänta dig inte att allt ska hända på en gång, ett medium kan aldrig se tid, för detta existerar inte på andra sidan.