Köp filmen om du missat den på bio

Är du en sådan som säger “Den där filmen borde man se på bio” och sen aldrig gör det? Det är nämligen många som gör så och det är synd. Film, anser många, är bäst upplevd i en biosal, med bra ljud och bild. Det är för många omöjligt att se, och uppskatta filmer på samma sätt, på en tvskärm. De flesta filmer släpps dock på dvd och bluray, vilket gör att du inte missat din chans! Det finns många affärer som säljer filmer och det finns många som gör det på internet också. Passa på att köpa lite film som du missat med en rabattkod för CDON. Det kanske inte spelar så stor roll för dig om du ändå inte ansträngt dig för att se filmen på bio. Vissa filmer spelar också mindre roll om de ses på bio eller inte.

Folk köper fortfarande film

Det snackas mycket om att filmförsäljningen kommer dö ut, likt musikindustrin fasat i ganska många år nu. Musikindustrin håller dock på att anpassa sig, det måste nog filmmakarna också göra i sinom tid. Men än så länge verkar många fortfarande köpa film. De som laddar ner verkar även de betala för ganska mycket av det som konsumeras.

Det är en studie gjord av tre nederländska forskare som visar att folk som fildelar illegalt också köper musik, film och dataspel i hög grad. Exempelvis säger 68 procent av de som fildelar musik illegalt att de även köper musik, det är lika stor andel som hos icke-fildelarna. De som laddar ner film och dataspel illegalt köper fler produkter än de som inte gör det.