Ny film om Tarzan med Hollywoodsvensk

Den tecknade versionen av Legenden om Tarzan har flitigt spelats på VHS och DVD i både barnrum och vardagsrum världen över. En favorit bland Disneyfilmerna som skapats helt enkelt. Men nu har det skapats en nu version av filmen med roller spelade av fysiska skådespelare. Huvudrollen, Tarzan, har svensken Alexander Skarsgård som på senaste år klättrat sig upp i Hollywood.

bio-film-popcorn

Vi har tidigare skrivit om ikoner i filmer, men nu kommer det snarare handla om en ny ikon för modern tid. Alexander Skarsgård må ha fått en väg in i skådespelarlivet via sin kända pappa Stellan Skarsgård, men i Hollywood har han sannerligen fått kämpa. Med mindre roller och en större roll i kritikerrosade fantasyserien True Blood klättrade den hunkiga svensken in i världens hjärtan. Det är fantastiskt kul att svenskar börjat ta mer och mer plats i Hollywood och på den internationella filmscenen. Andra som också lyckats på senare år med storfilmer, serier och stora roller är bland andra brorsan Gustav Skarsgård med Vikings, Joel Kinnaman i rollen som Robocop, Alicia Vikander i The Danish Girl och Noomi Rapace i Filmer som The Drop och Sherlock Holmes.

Hur bra är nya Tarzan?

Nya Tarzanfilen har biopremiär i Sverige den 13 juli men piratkopior har redan börjat läcka ut på nätet. Enligt en recensent så har regissören lyckats oväntat bra, trots att Tarzan kan tyckas vara en omodern historia att göra film av idag. Tarzan har ju trots allt varit på filmduken över 200 gånger sedan år 1918, men aldrig i denna actionfyllda version. Animationerna i den nya filmen är tydligen bra, men Alexander Skarsgård har från många fått kritiken att det enda bra med hans insats är hans kropp. Hårt, må tyckas, men recensenten här verkar faktiskt tycka att Skarsgårds insats är helt okej. Läs resten av recensionen här och skapa en egen uppfattning!