Sommaren och filmklassikerna

Är solen framme, har man få ursäkter till att få stanna inne. Istället förväntas man då vara ute på stranden för att ta vackra fotografier. Vackra bilder som man sedan kan skicka för framkallning på nätet, sätta in i fotoalbum för att man sedan ska kunna blicka tillbaka och minnas sommaren även under den kommande hösten och vintern. Bilderna blir ofta inte lika bra om det regnar, vilket gör att det inte heller finns någon anledning till att framkalla dem. Men om en skinande sol ställer krav på att man ska spendera sin tid utomhus, hur ska man då kunna se ikapp alla filmklassiker?

Behöver du inspiration kring vilka filmer som är värda att se under sommaren, när molnen skuggar solen eller regnet öser ner? Här kommer lite inspiration på sevärda klassiker, att se om eller att se för första gången:

Missar man helt att se de äldre versionerna, så ska man inte misströsta. Många av de största klassikerna görs nämligen i nya versioner. En klassisk roman, skriven av Walter Scott, som också gjorts till en mycket uppskattad film är Ivanhoe.  Denna gång är det Iain Softley som ska regissera. Helt klart är att den uppskattade handlingen nu kommer att få ses av ytterligare generationer av filmälskare.