Svensk biohöst 2017

Biosugen? Då har du tur. Hösten 2017 bjuder på en hel del finfina premiärer och vi har faktiskt mycket svenskt att bjuda på för att ljusa upp höstens mörka kvällar – såsom Solsidan-filmen som det väntas skilsmässa i!

En biohöst väntar fullspäckad med svensk film. Bland annat kommer vi få se tv-serien Solsidan i filmversion, och enligt utsago kommer vi där få se bland annat en skilsmässa. Men det är inte bara den filmen som kommer upp på vita duken nu i höst. Sydsvenskan har listat en rad andra svenska filmer som väntas bli riktiga filmklassiker.  Vad man lockar med är till exempel ”Ted – för kärlekens skull” som har premiär i december och är skapad av Hannes Holm, i oktober kan vi även se nytt från regissören Helena Bergström i form av ”Vilken jävla Cirkus med bland annat skådespelarna Molly Nutley, Johan Widerberg, Tomas von Brömssen och Vanna Rosenberg. Men orkar man inte vänta så länge ska man lägga på minnet att det även kommer bli en bra höst för dokumentärfilm i september har till exempel både dokumentär om rapparen Slivana Imam ”Silvana – väck mig när ni vaknat” och ”Winnerbäck – ett slags liv” om musikern Lars Winnerbäck premiär.

3091292-sf-bio-skandia-teatern

Störst intresse för biohösten har dock väckts av just Solsidan-gänget. I filmen kommer vi bland annat se hur rollfigurerna Alex och Anna bestämt sig för att gå skilda vägar, Freddes och Mickans son får lite tonårstrubbel och även Freddes pappa dras in i handlingen. Måns Herngren avslöjade även att det kommer finnas ytterligare ett sidospår om Ove och Anette men det vill han inte avslöja ännu för, som han säger: det är så jävla roligt! Taggad? Här är trailern: