Svensk film får Oscar?

Nu kan det bli dags för en svensk film att kamma hem en Oscar. ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” är nämligen med i kategorin bästa makeup och hår. Om den blir slutnominerad på galan eller inte återstår att se.
Den svenska filmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” kan vinna en Oscar för bästa makeup och hår, skriver Aftonbladet. Filmen är nämligen en utav de sju som fortfarande är med i tävlingen om priset. Huvudpersonen som spelas av Robert Gustafsson fick sitta ett antal timmar i sminket varje dag för att kunna spela från 20 år till 100 år gammal. Filmens makeupartister Love Larson och Eva von Bahr har tidigare nominerats i motsvarande kategori och för samma film på Guldbaggegalan förra året.

Kolla de andra filmerna

De övriga filmerna som fortfarande är med i tävlingen om att vinna en Oscar i samma kategori är ”Black Mass”, ”Legend”, ”Concussion”, ”Mad Max: Fury Road”, ”The Revenant” och ”Mr. Holmes”. För att avgöra om den svenska filmen har någon chans kan man alltid besöka Plejmo eller någon annan filmtjänst för att se de olika filmerna och jämföra dem. Det är nämligen precis det som Oscarsjuryn gör. Enligt Dagens Nyheter tittar de på tio minuter långa klipp från filmerna för att se vilka tre filmer som kommer att vara nominerade på galan.

5043965-3d-small-people-oscarDragit in miljoner

Även om inte ”Hundraåringen” står som vinnare på Oscarsgalan lär de som varit inblandade i filmen ändå inte vara missnöjda. Filmen har nämligen krossat alla tidigare svenska rekord när det kommer till intäkter. Filmen passerade ett par månader efter premiären 50 miljoner dollar i intäkter. Den hiskeliga summan motsvarar drygt 342 miljoner svenska kronor. Hur filmen kan ha fått så stora intäkter beror på att den visats runt om i hela världen.